[IN DE KIJKER]_$type=grid$c=5$m=0$sn=0$rm=0$show=home

[NIEUWS & EVENTS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

Unieke villa in retro-architectonische stijl op A- locatie in Genk


Deze riante stijlvolle retro-architectonische villa is ontworpen door een Genkse architect die er jarenlang zijn kantoor in vestigde. De villa dateert van 1975 en is in 2008 door de huidige eigenaar volledig gerenoveerd met moderne en zeer kwalitatieve materialen. Bovendien beschikt de villa door toepassing van diverse energiebesparende maatregelen zoals een warmtepomp en isolatie over een zeer gunstige EPC-waarde. Grote raampartijen voor een geweldige lichtinval en diverse open ruimtes geven een bijzondere dynamiek aan deze bijzondere plek. De villa beschikt over 2 separate ingangen: één aan de Weg naar As en één aan de Henri Decleenestraat. Hierdoor is er een tweedeling mogelijk en biedt de locatie bijzondere mogelijkheden zoals een tweede woonst, praktijk/kantoor aan huis of een horecagelegenheid.

BEGANE GROND 
Vanaf de Weg naar As komt u bij uw parking (3 auto’s) waarna het tuinpad en enkele treden u bij de entree op de begane grond brengt. 

ENTREE
Via de dubbele voordeur komt u in de imposante inkomhal (58 m2) die u direct in de sfeer van deze prachtige villa brengt. Robuuste houten balken, de grote plavuizen welke over de gehele verdieping zijn doorgelegd en de art Deco relingen in de vide geven een unieke beleving. In de inkomhal is de vestiaire, een dames- alsook een herentoilet, het trappenhuis (met uitsparing naar de liftschacht) en toegang tot de living, de keuken, het kantoor en de benedenverdieping. 

LIVING
De riante living (120 m2) met grote raampartijen heeft diverse open ruimtes met onder andere de sfeervolle lounge met industriële doorkijk gashaard, een eetgedeelte, de privé-eetkamer en de bibliotheek. Ook hier is een gedeelte vide voor een bijzondere dynamiek. Er is volop lichtinval met een prachtig zicht op de tuin rondom die bovendien door verschillende schuifpuien bij de living betrokken kan worden.

TUIN MET ZWEMBAD
De zuidwest georiënteerde parktuin in de helling van het perceel is volledig omheind en voorzien van een terras (84 m2) in natuursteen grenzend aan de lounge aan de voorzijde van de villa. Bij het eetgedeelte biedt de schuifpui toegang tot het brede balkon rondom. Van hieraf is er zicht op de ondergelegen tuin aan de achterkant van de woning met een tweede terras (184 m2) in natuursteen en het verwarmde buitenzwembad (41 m2). Dit gedeelte is volledig omheind door een groenhaag voor optimale privacy.

KEUKEN
De complete luxe leef- en bijkeuken (76 m2) is voorzien van een kookeiland met granieten werkblad en bargedeelte is uitgerust met inbouwapparatuur van Siemens. Er is een koelkast, vrieskast, inductiekookplaat, afzuigkap, stoomoven, combi-oven, vaatwasser, 2 bordenwarmers, Quooker en dubbele spoelbak. Er is een extra vrieskast in de bijkeuken en een wijnkast. 

BUREEL (kantoor aan huis) 
Vanuit de inkomhal alsook vanuit de lounge is er toegang tot een extra ruimte (36 m2) die thans is ingericht als bureel voorzien van inbouw kastenwand. Ook van hieruit is er toegang naar het terras en de tuin. 

1EVERDIEPING 
De eerste verdieping staat grotendeels door de diverse vides in een aangename verbinding met de begane grond. Hier is zowel het slaapgedeelte alsook een extra salonruimte die thans is ingericht als tv-kamer. 

TV-KAMER
Als entresol boven de lounge op de begane grond is de tv-kamer (48 m2) gelegen. Ook hier geven de robuuste balken, de lichtinval en het contact met de begane rond een uiterst aangename sfeer.

1E SLAAPKAMER: MASTERSUITE 
Vanuit het trappenhuis komt u op de nachthal met vide bij de mastersuite (38 m2) van de villa. Deze aangename ruimte beschikt over een slaapgedeelte alsook een open complete badkamer met duo whirlpool ligbad, inloopdouche met regenkop, dubbele wastafel, zwevend toilet en bidet. Een bijzonder extra hier is dat u vanuit de badkamer bij een overdekt terras komt horende bij de Mastersuite. 

2E SLAAPKAMER 
Grenzend aan de Mastersuite is er de tweede slaapkamer (9 m2) die thans is ingericht als dressing voorzien van inbouwkastenwand bij de Mastersuite. 

3E SLAAPKAMER 
De derde slaapkamer (18 m2) op de verdieping is thans ingericht als logeerkamer. 

2E BADKAMER
Deze badkamer (7 m2) grenst aan de tweede slaapkamer en de logeerkamer en beschikt over een stoomdouche, een wastafel, toilet en bidet.

ZOLDER
Via een vaste trap bereikt u de bergzolder (20 m2) alwaar eveneens een uitsparing naar de liftschacht is.

BENEDENVERDIEPING
Het voormalige kantoor van de architect van deze villa was gevestigd op de benedenverdieping. Vanuit de Henri Decleenestraat biedt een poort u toegang tot de separate ingang toegang naar de benedenverdieping. Ook hier zijn de robuuste balken zichtbaar alsook de betonnen plafonds. Dit extra gedeelte (totaal 280 m2) van de villa kan volledig separaat dienstdoen en biedt tal van mogelijkheden zoals tweede woonst, praktijk/kantoor aan huis of als hippe horecagelegenheid op een zichtlocatie. 

GARAGE
Naast de entree van de benedenverdieping is er de dubbele garage (50 m2) met elektronische poort. De tuin ter plaatse kan uitstekend worden ingericht als extra parking voor klanten en/of gasten. Een gedeelte van de garage is ingericht als technische ruimte voor het zwembad.

ENTREE
Zowel vanaf de Weg van As als via de Henri Decleenestraat komt u bij de entree van deze verdieping. De entreehal (7 m2) heeft een naastgelegen multifunctionele ruimte (18 m2) met verdiepingshoog raam alwaar thans de witgoedaansluiting is gelegen. 

OVERLOOP – TRAPPENHUIS 
Als verbinding met de bovenverdieping is er de overloop (30 m2) met trappenhuis en uitsparing voor de liftschacht. Ook hier biedt een groot raam volop lichtinval en contact met de omliggende tuin. Aan de overloop zijn 2 ruimtes (35 m2) gelegen waarin onder andere de technische installaties van de woning zijn ondergebracht. 

ATELIER/KANTOOR
De open ruimte (62 m2) en doorgelegde plavuizen vloer, grenzend aan het groen omheinde terras bij het buitenzwembad is thans ingericht als atelierruimte met zitgedeelte en open haard. Door de diverse verdiepingshoge schuifpuien is er een optimaal contact met buiten. 

2E KEUKEN 
Grenzend aan de open ruimte is er de tweede complete keuken. Deze is voorzien van een granieten werkblad met bargedeelte, een combi-oven, vaatwasser, keramische kookplaat en afzuigkap. Ook van hieruit is er toegang naar de tuin. 

4E SLAAPKAMER 
Grenzend aan het atelier is er de (slaap)kamer (15 m2) met aangrenzende berging (10 m2) die als dressing kan worden ingericht. 

3E BADKAMER
Naast de berging bij de slaapkamer is er de derde badkamer voorzien van inloopdouche, wastafel, toilet en bidet. 

BIJZONDERHEDEN
- Zeer energiezuinig
- Bouwjaar 1975
- Volledig gerenoveerd in 2008
- Perceeloppervlakte: 2.197 m2 
- Woonoppervlakte: 752 m2
- CV op aardgas en warmtepomp (lucht) 
- Regenwaterput
- Zowel vloerverwarming als radiatoren
- Houten kozijnen met dubbele beglazing

https://steegmans.be/nl/te-koop/woning/genk-3600/1562

$show=home

$show=/p/panden-in-de-kijker.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/nieuws.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws.html

$show=/p/tips-advies.html$type=grid$c=14$m=0$sn=0

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,5,in de kijker,84,nieuws,69,nieuwsbrief,3,tips,78,
ltr
item
Steegmans Vastgoed | Blog: Unieke villa in retro-architectonische stijl op A- locatie in Genk
Unieke villa in retro-architectonische stijl op A- locatie in Genk
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLcjV5dy_T2yjDPj6-9KIP-V1R7UE8BEJda9a0intygNufkZIJcs83fXD1ccLeDfXzqCnCygLTRHiZ7B3MQXzG5mAc5uUsOGdi5nCwasYu1ls1L3ePgYHDwoGNR7-FWZB5wJUovFqz3Pc/s640/1562.20_Genk__Weg_Naar_As_3241.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLcjV5dy_T2yjDPj6-9KIP-V1R7UE8BEJda9a0intygNufkZIJcs83fXD1ccLeDfXzqCnCygLTRHiZ7B3MQXzG5mAc5uUsOGdi5nCwasYu1ls1L3ePgYHDwoGNR7-FWZB5wJUovFqz3Pc/s72-c/1562.20_Genk__Weg_Naar_As_3241.jpg
Steegmans Vastgoed | Blog
https://blog.steegmans.be/2019/05/unieke-villa-in-retro-architectonische.html
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/2019/05/unieke-villa-in-retro-architectonische.html
true
3611724159371698886
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy