[IN DE KIJKER]_$type=grid$c=5$m=0$sn=0$rm=0$show=home

[NIEUWS & EVENTS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

VOOR & NA: prachtige keukenrenovatie met klein budget


De keuken is één van de ruimtes die we het vaakst gebruiken in onze woning. Dagelijks zijn we er in de weer om de leukste creaties te creëren. Maar dan wil je uiteraard een ietwat moderne keuken, waar je alle vrijheid en middelen hebt om het gezin elke dag opnieuw te voorzien van het lekkerste eten. Een gedateerde keuken is dus niet fijn, en dat vond Tim Ouyang ook. En toen deed hij dit ermee!

Renoveren in de Bay Area

Voor het verhaal van Tim Ouyang, een muzikant, trekken we richting de Oostkust van de Verenigde Staten. In een de prachtige Bay Area van San Francisco. De woningprijzen daar zijn onbetaalbaar waardoor Ouyang met een beperkt budget erg creatief moest zijn. “Mijn keuken was de eerste ruimte die ik wilde aanpakken wanneer ik verhuisde”, opent Ouyang zijn verhaal aan bayonabudget.com. “Vermits ik vaak in de keuken sta, was dat voor mij het allerbelangrijkste om meteen aan te pakken, maar toch met een klein budget. De vloer was nog in linoleum, de keukenkasten waren te donker en de verlichting een ramp. De huishoudelijke apparaten waren best nog degelijk, dus die verkocht ik om met dat budget te vernieuwen.”
Allereerst kregen de kastjes een frisse, witte kleur die de keuken alvast een pak ruimer maakten. Een wereld van verschil, als hij dan ook de apparaten ook verving en met inox toetsen voor de nodige ‘bling’ zorgde. Daarnaast werd de verlichting aangepakt en kocht hij de nodige nieuwe huishoudelijke apparaten om de keuken een tweede leven te geven. Door de kasten te behouden en enkel een kleurtje te geven of te verwijderen, bespaarde hij alvast heel veel geld.
De renovatie van deze keuken is echt onwaarschijnlijk – Foto: Bay on a Budget

Voldoende ruimte

Een smalle keuken, dan heb je al meteen het gevoel dat je niet kan draaien of keren, laat staan dat je voldoende plek hebt om alle nodige keukenhulpjes een plek te geven. Gevolg: Tim Ouyang verwijderde één volledige kast aan de muur om de open ruimte op die manier maximaal te benutten. Zo kreeg hij voldoende ruimte om te kokkerellen, alles een plekje te geven en voelde hij zich niet ingesloten tijdens de vaatwas.

Foto: Bay on a Budget
Ouyang zelf is uiteraard meer dan tevreden over de benutte ruimte en de volledige van zijn keuken. Naast alle keukenkasten creëerde hij ook ruimte door een nieuw keukeneiland te plaatsen. Het eiland van IKEA zou volgens de muzikant perfect zijn om te keuken, als werkblad èn als opbergruimte. “De ruimte ziet er niet alleen miljoenen keren beter uit, het voelt ook veel ruimer aan. Ik hoop later misschien nog de tegels aan te pakken of het keukenwerkblad te vernieuwen van zodra ik budget heb. Maar voorlopig hou ik ervan om te koken in mijn kleine keuken”, aldus een gelukkige Ouyang.

De rekening!


Werken en wonen in San Francisco was voor Tim Ouyang geen lachertje dus. Inventief zijn was de boodschap, en elke verbouwing die je doet, is best eentje die niet alleen weloverwogen is, maar ook budgetvriendelijk. Wij maakten Tim’s rekening hieronder!
  • Verf voor de kasten: 118 euro
  • Inox toetsen in de keuken: 101 euro
  • Het vervangen van linoleum en leggen van parket: 1.020 euro, plaatsing incluis.
  • Het aankopen van een nieuwe huishoudelijke apparaten waaronder een koelkast en een vaatwasser: 2.700 euro.
Met de kasten maakte hij winst door de kasten niet te vervangen en op de huishoudelijke toestellen won hij zo’n 890 euro door met zijn aankopen te wachten op Black Friday, wanneer in de Verenigde Staten alles spotgoedkoop aangeboden wordt. Die trend waaide het voorbije jaar (gelukkig) ook over naar ons land. Oh ja, de totale rekening? 3.950 euro voor een volledig vernieuwde keuken!

Bron: Bayonabudget.com / Zimmo

$show=home

$show=/p/panden-in-de-kijker.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/nieuws.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws.html

$show=/p/tips-advies.html$type=grid$c=14$m=0$sn=0

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,5,in de kijker,84,nieuws,69,nieuwsbrief,3,tips,78,
ltr
item
Steegmans Vastgoed | Blog: VOOR & NA: prachtige keukenrenovatie met klein budget
VOOR & NA: prachtige keukenrenovatie met klein budget
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiU8Af9hoj607P03fdyJs1YWgcICZg9xITDhIOiSzAF9HL_4xHKipcFl9GjLAKAjJn0OF5rJnIi0GvUSYYLkyWQzydewvtB5n_d0mG5sA3LjlUAt677CcI1JNvA_nP65rGVN8ifbDz-jZk/s640/VOOR-NA-prachtige-keukenrenovatie-met-klein-budget-702x336.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiU8Af9hoj607P03fdyJs1YWgcICZg9xITDhIOiSzAF9HL_4xHKipcFl9GjLAKAjJn0OF5rJnIi0GvUSYYLkyWQzydewvtB5n_d0mG5sA3LjlUAt677CcI1JNvA_nP65rGVN8ifbDz-jZk/s72-c/VOOR-NA-prachtige-keukenrenovatie-met-klein-budget-702x336.jpg
Steegmans Vastgoed | Blog
https://blog.steegmans.be/2019/05/voor-na-prachtige-keukenrenovatie-met.html
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/2019/05/voor-na-prachtige-keukenrenovatie-met.html
true
3611724159371698886
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy