[IN DE KIJKER]_$type=grid$c=5$m=0$sn=0$rm=0$show=home

[NIEUWS & EVENTS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

Kwalitatieve afwerking in luxueus hotelconcept


Overnachten met zicht op het Haspengouwse hinterland, het kan voortaan in het befaamde Alden Biesen. De droom werd werkelijkheid dankzij de bouw van een viersterrenhotel met 69 nieuwe kamers en drie authentieke suites. PCP Architects en Delta VanderAvort Architecten bedachten het architecturaal concept, dat stoelt op een subtiele symbiose met een L-vormig nieuwbouwvolume. De producten van Knauf speelden een aanzienlijk grote rol bij de opbouw van dit project.
De gerestaureerde rentmeesterij is naadloos geïntegreerd in het nieuwe concept, dat op zijn beurt optimaal is ingebed in het prachtige landschap.
Het nieuwe gedeelte kreeg zodanig vorm dat het de allure van het historische gedeelte versterkt. Het telt maximum twee bouwlagen, hetgeen werd gedaan om de rentmeesterij niet te overvleugelen.

Hoogwaardige en kwalitatieve producten
De primaire functies zoals de lobby en het restaurant zijn ondergebracht in een riant beglaasd paviljoen naast de rentmeesterij, dat resoluut georiënteerd is op de Engelse tuin. Aan de linkerzijde van het beglaasde paviljoen bevinden zich de twee kamervleugels die haaks op elkaar aansluiten. De secundaire ruimtes, zoals de keuken en de dienstlokalen, bevinden zich ondergronds.
Het zwembad met wellnessgedeelte sluit aan op een ingegraven buitenterras. “De architecten hadden vanaf de aanbesteding een zeer duidelijke visie over de afwerking van het hotel”, vertelt Jeroen Mathijs, werfleider bij Building Group Jansen uit Meeuwen-Gruitrode, het bedrijf dat de afwerking voor zijn rekening nam. 
“Getuige daarvan de hoogwaardige en kwalitatieve producten die voorgeschreven werden voor de opbouw. Zoals de Aquapanel Cement Board Indoor van Knauf in het wellnessgedeelte. Deze platen hebben een hoge vocht- en waterweerstand. Ideaal voor een ruimte met zwembad, sauna en hamam. Ook vind je er corrosiebestendige C5-profielen van Knauf terug die bestand zijn tegen chloor. Het plafond vereiste verschillende afwerkingslagen om een egaal oppervlak te verkrijgen.” 

Onberispelijke afwerking
Verschillende Knauf-producten stelden Building Group Jansen in staat om een afwerking van hoog niveau op te leveren. “3380m² verschillende soorten scheidingswand, 2160m² verschillende types voorzetwand, 1090m² gipskartonplafond, 120m² Aquapanel-plafond en zo kan ik nog wel even doorgaan”, aldus Jeroen Mathijs. 
Naast het plaatsingsgemak en de kwalitatieve afwerkingsgraad van de producten, bleek ook de samenwerking met Knauf zelf op de werf een meerwaarde. “Als we op een probleem stuitten, kwam onze Knauf-contactpersoon langs om samen een oplossing uit te dokteren. Een aanpak die loont, want we krijgen nog steeds uiterst lovende commentaren op het geleverde werk”, besluit Jeroen Mathijs.

$show=home

$show=/p/panden-in-de-kijker.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/nieuws.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws.html

$show=/p/tips-advies.html$type=grid$c=14$m=0$sn=0

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,5,in de kijker,84,nieuws,69,nieuwsbrief,3,tips,78,
ltr
item
Steegmans Vastgoed | Blog: Kwalitatieve afwerking in luxueus hotelconcept
Kwalitatieve afwerking in luxueus hotelconcept
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTOXamI_3OUzUmAPnNqtl_6C0mxadrvB82J6hNNsXbqiX3QrryXzJYEDPEAhPO9Mc4qELBILDq8nh4vZTCu69hniSTnDxaWVPMDxSOLMxvKLk1jcgSRZTUg0BQg6ZjXW_fxiqr4Yyfmi0/s640/27116Aldenbiesen.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTOXamI_3OUzUmAPnNqtl_6C0mxadrvB82J6hNNsXbqiX3QrryXzJYEDPEAhPO9Mc4qELBILDq8nh4vZTCu69hniSTnDxaWVPMDxSOLMxvKLk1jcgSRZTUg0BQg6ZjXW_fxiqr4Yyfmi0/s72-c/27116Aldenbiesen.jpg
Steegmans Vastgoed | Blog
https://blog.steegmans.be/2019/02/kwalitatieve-afwerking-in-luxueus.html
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/2019/02/kwalitatieve-afwerking-in-luxueus.html
true
3611724159371698886
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy