[IN DE KIJKER]_$type=grid$c=5$m=0$sn=0$rm=0$show=home

[NIEUWS & EVENTS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

 

Limburg de goedkoopste, maar voor hoe lang nog? 


Bron: Realo

Uit de laatste prijsindex van Realo blijkt dat Limburg de goedkoopste provincie in Vlaanderen is. Zowel voor huizen als appartementen blijft de provincie al jaren de goedkoopste, maar uit de laatste cijfers lijken de huisprijzen in Limburg stilaan de andere provincies bij te benen.

Wilt u een huis kopen in Vlaanderen, dan krijgt u nog steeds het meeste waar voor uw geld in Limburg. De gemiddelde prijs per vierkante meter was daar € 1637 voor huizen en € 2371 voor appartementen. Ter vergelijking, in Antwerpen betaalde u voor dezelfde periode respectievelijk € 2065 en € 2847. In West-Vlaanderen kan u dan weer goedkopere huizen vinden (gem. € 297 609 t.o.v. €310 024 in Limburg), maar Limburg steekt al jaren met kop en schouders boven de rest van Vlaanderen als het over woonoppervlakte gaat, waardoor de prijs per vierkante meter daar een pak lager ligt. Een huis had in Limburg gemiddeld bijna 15 m2 meer woonoppervlakte (188 m2) dan een huis in West-Vlaanderen (174 m2). Ruimer én goedkoper wonen doe je dus voorlopig nog steeds in Limburg.

The only way is up (?)

Maar aan die goedkopere prijzen lijkt de laatste jaren wel een einde te komen. Sinds 2019 zijn de huisprijzen in Limburg steiler beginnen klimmen. Aan dit tempo dicht Limburg binnenkort zo goed als volledig de kloof met West-Vlaanderen. In het laatste kwartaal stegen de huisprijzen dubbel zo sterk in vergelijking met het nationale gemiddelde, 3.1% in Limburg tegenover 1.67% over gans België. Enkel Oost-Vlaanderen steeg in Vlaanderen nog sneller in het laatste kwartaal (+3.94%). 

Volgens makelaar Bernard Frère van Steegmans Vastgoed is die trend geen verrassing: "De laatste jaren wordt er steeds meer belang gehecht aan ruimte en Limburg heeft over het algemeen ruimere woningen dan de rest van Vlaanderen. Je krijgt hier meer waar voor je geld. Bovendien is Limburg goed gelegen, ook richting Nederland en Duitsland toe. Tegenwoordig zijn individuen bereid om meer te betalen voor een goede locatie." 

Daartegenover staat een andere opvallende evolutie: sinds midden 2021 zijn de prijzen voor appartementen in Limburg zo goed als onveranderd gebleven. Het laatste kwartaal stegen de prijzen met maar 0.31%. Die vertraging in de appartementsprijzen zien we ook op nationaal en regionaal niveau, maar veel minder sterk dan in Limburg. 

De stagnatie is wel enkel te merken bij bestaande appartementen. "Met de stijgende bouwkosten gaan ook de kosten van renoveren omhoog. Nieuwbouwappartementen zullen duurder zijn, maar daar is alles dan wel afgewerkt én naar de keuze van de koper." De stijgende bouwkosten hebben volgens Frère nog een ander gevolg. "Sommige mensen redeneren dat het soms interessanter is om onmiddellijk te investeren in de renovatie van een huis of om zelf kleiner te bouwen." 

Hasselt tegen de stroom in 

Op gemeentelijk niveau valt Hasselt op als een buitenbeentje: terwijl de meeste steden in Limburg op zijn minst stabiele woningprijzen optekenden, daalden de prijzen voor zowel huizen (-1.76%) als appartementen (-6.17%) daar. Ondanks die lichte daling blijft Hasselt wel afgetekend de duurste gemeente in Limburg. Woningen zijn er gemiddeld niet groter of kleiner dan in andere steden in de provincie, de meerprijs lijkt dus vooral bepaald door de locatie. De goedkoopste woningen in Limburg zijn dan weer te vinden in gemeenten tegen de taalgrens, zoals Tongeren of Gingelom.

$show=home

$show=/p/panden-in-de-kijker.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/nieuws.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws.html

$show=/p/tips-advies.html$type=grid$c=14$m=0$sn=0

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,5,in de kijker,84,nieuws,69,nieuwsbrief,3,tips,78,
ltr
item
Steegmans Vastgoed | Blog
https://realocdn.com/assets/4735ff5f5904fbc1757fbb1a8f107541d/img/blog/map_Limburg_ppm2_interpolated.png
Steegmans Vastgoed | Blog
https://blog.steegmans.be/2022/04/limburg-de-goedkoopste-maar-voor-hoe.html
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/2022/04/limburg-de-goedkoopste-maar-voor-hoe.html
true
3611724159371698886
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy