[IN DE KIJKER]_$type=grid$c=5$m=0$sn=0$rm=0$show=home

[NIEUWS & EVENTS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

 4 tips om risico op brand te beperken!

De meeste woningbranden kunnen vermeden worden. Hieronder geven we enkele tips waarmee je elk brandgevaar in je woning de kop in kan drukken.


Bron: Immovlan

Elke vlam is potentieel gevaarlijk!

Eerst en vooral is het belangrijk om in elke situatie je gezond verstand te gebruiken. We kunnen niet anders dan aanraden om voorzichtig om te gaan met elk type vlam, of het nu om een kaars, sigaret, aansteker of lucifer gaat. Houd dat allemaal uit de buurt van kinderen.

Behandel olie en frietvet met voorzorg in de keuken en laat het nooit te warm worden.

In de wasplaats is het afgeraden om de woning te verlaten als de droogkast bezig is. Maak ook regelmatig de filter schoon.

Tot slot vermijd je je smartphone ’s nachts op te laden en leg je hem op een veilige plaats tijdens de oplaadperiode, dus niet in je bed of in de buurt van een gemakkelijk ontvlambaar object.

Een schouw moet onderhouden worden!

Haarden zijn nog veel te vaak een belangrijke oorzaak van brand. Door jaarlijks de schouw te vegen en goed te onderhouden beperk je de risico’s.

Twijfels? Consulteer een expert!

Is je elektrische installatie niet meer recent? Vermoed je dat je verwarmingssysteem niet meer naar behoren werkt? Doe bij de minste twijfel beroep op een professional en wacht daar niet mee! Zo ben je zeker dat je geen brandgevaar loopt.

De juiste uitrusting!

Het is noodzakelijk om te investeren in rookmelders. Zo verdubbel je de overlevingskans in geval van brand! Het is niet voor niets dat ze verplicht zijn in Vlaanderen en Wallonië (in Brussel zijn ze dat enkel in huurwoningen). Voor een optimale preventie installeer je een rookmelder in elke ruimte op de evacuatieweg.

Investeer ook in een goede brandblusser met het BENOR-label. Hoe groter en zwaarder die is, hoe gemakkelijker je de brand onder controle zal kunnen krijgen. Let er wel op dat het gemakkelijk hanteerbaar is. Dus kies geen model dat te zwaar is. In dezelfde mindset zorg je ook best dat je altijd een branddeken bij de hand in de keuken. Dat kan je gemakkelijk bovenhalen en over een brandende pan of friteuse gooien.

Zorg voor een evacuatieplan in je woning en behandel dat onderwerp regelmatig met je gezin, inclusief de kinderen. Toon hen de snelste weg naar buiten tijdens een jaarlijkse oefening. Zo vermijd je paniek in geval van brand. Maak van de gelegenheid gebruik om hen van jongs af aan aan te leren hoe en wanneer ze het hulpnummer 112 kunnen bellen.

$show=home

$show=/p/panden-in-de-kijker.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/nieuws.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws.html

$show=/p/tips-advies.html$type=grid$c=14$m=0$sn=0

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,5,in de kijker,84,nieuws,69,nieuwsbrief,3,tips,78,
ltr
item
Steegmans Vastgoed | Blog
https://file.immo.vlan.be/ImageHandler/Image/Wordpress/PROTEGERFEU-2-1024x769.jpg
Steegmans Vastgoed | Blog
https://blog.steegmans.be/2022/04/4-tips-om-risico-op-brand-te-beperken.html
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/2022/04/4-tips-om-risico-op-brand-te-beperken.html
true
3611724159371698886
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy