Onder een dekentje liggen tot het terug warm wordt? Dat kan! Maak je je liever nuttig? Er zijn heel wat noodzakelijke taken in en rond je woning die je nu kan doen. Volg deze checklist om je herfst succesvol te maken.

1. Maak je dakgoten leeg

De bladeren vallen niet alleen op de grond, maar ook op je dak en in je dakgoten. Om verstopping tegen te gaan, maak je ze best regelmatig leeg. Niet zelfzeker op een ladder? Vraag dan hulp.

2. Inspecteer je dak

Als je toch je dakgoten moet schoonmaken, kan je evengoed het dak inspecteren. Nu is het moment om schade te detecteren en eventuele herstellingen in te plannen. Een goed onderhoud van je dak voorkomt grotere problemen!

3. Verbeter je interieurverlichting

De dagen worden korter en je wordt afhankelijker van je verlichting in je huis. En als die niet goed is, voel jij je snel minder goed in je vel. Tijd dus om nu al in actie te schieten. Zorg dat je verlichting in elke ruimte bijdraagt aan de functie ervan. De verlichting in de keuken mag helder zijn, die in de slaapkamer eerder sfeervol. Check ook je buitenverlichting nu al. Zo vermijd je dat je tenen er in de winter afvriezen terwijl je een buitenlamp vervangt.

4. Hark bladeren

Als je tuin – of die van de buren – loofbomen bevat, dan ben je wellicht al begonnen aan de jaarlijkse harkperiode. Droge bladeren zijn een nuttige en vruchtbare aanvulling voor je composthoop, dus gooi ze zonder zorgen bij je ander tuin- en keukenafval.

5. Sluit je buitenkranen nu al af

De temperaturen zijn sterk aan het dalen, het kan ’s nachts al onder nul gaan. Bescherm je leidingen door tuinslangen te verwijderen en op te rollen en het water naar je buitenkraantjes af te sluiten.

6. Start met je kerstgeschenken

Elk jaar denk je er te laat aan. En je bent niet alleen. Want iedereen holt op het laatste moment naar het winkelcentrum om het meest onpersoonlijke geschenk te kopen. Maar die stress en vernedering ga jij dit jaar niet meemaken. Want je start vandaag al met een geschenkenlijst voor je geliefden. Je hebt zelfs nog voldoende tijd om een trui te breien of een indrukwekkend knutselwerk te maken. Succes.

7. Maak van je slaapkamer een oase van rust en genot

Het wordt frisser en je hebt het steeds drukker. Het is niet te verwonderen dat de herfst stress en verkoudheden met zich meebrengt. Geef jezelf en je partner een plaats waar je volledig zen kan worden. En dat kan alleen in een slaapkamer waar je alle rommel uit bant, en waar decoratie, licht en geuren (van verse bloemen) de sfeer bepalen. Want in de herfst is je rust dubbel en dik verdiend. Weinig ruimte in de slaapkamer? Zo richt je je slaapkamer optimaal in!

Besluit

We willen je niet opjagen, maar je hebt er net 7 taken bijgekregen . Doe je ze nu al, dan heb je het wat rustiger tot het einde van het jaar. Je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn!