[IN DE KIJKER]_$type=grid$c=5$m=0$sn=0$rm=0$show=home

[NIEUWS & EVENTS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

8 redenen waarom kleine huizen fantastisch zijn


We dromen allemaal wel eens van een groot kasteel met een gigantisch zwembad, een golfterrein en 9 slaapkamers om heel de familie uit te nodigen, toch? En eigenlijk is het, los van het gevoel dat je vaak door televisieseries hebt, helemaal niet nodig om in zo’n gigantisch pand te wonen. Kleine huisjes en appartementen zijn immers veel leuker. Deze 8 redenen helpen je wel over de streep!

1. Gezellig

Wanneer je denkt aan een warme en gezellige thuis, komt een kasteel niet als eerste boven water. Door de kleinere ruimte in bijvoorbeeld een appartement leef je dichter op elkaar en leer je elkaar écht kennen. Een klein huisje of appartement wordt daarom ook gekozen door vele jonge gezinnen om een hechte familiale band te creëren. Dat is pas gezellig!

– Gezelligheid all the way! Ook in dit huisje in Izegem!  –

2. Ruimte

Hoewel we hier een hoera-gevoel opwekken voor huisjes, hoeft dat niet te betekenen dat je er claustrofobisch gaat bij moeten zitten. Integendeel, een perfect ontworpen huisje, appartement of loft kan ruimer aanvoelen dan eender welk groot huis met een of andere vage indeling. In een woning vol kamers en deuren voel je je immers sneller opgesloten. Hoera dus voor de ruimte!

– Ruimte in een kleine woning, het kan uiteraard. Ontdek jij ze in Brussel?  –

3. Meer tuin

In dit geval laten we de appartementen even voor wat het is, maar als je een aardig stukje grondoppervlakte hebt, hoef je dat niet per se vol te bouwen. Soms mag dat ook gewoon niet. Maar als je kiest voor een kleinere woning, heb je een grotere tuin waarin je ‘s zomers kan genieten van een warme dag. En als je groene vingers hebt, is dat uiteraard ook fantastisch!

– Een klein huisje betekent niet meteen een belabberde tuin. Geniet jij straks in Mechelen? –

4. Meubels

Pluspunten voor wanneer je net op eigen benen staat. Het is niet alleen veel eenvoudiger om een kleine ruimte in te richten, het is ook een pak goedkoper.Een kleine ruimte betekent ook dat je je kan focussen op jouw eigen smaak wordt gedwongen om elk hoekje of elke kamer -zoals in een grote woning- volledig in te richten met nietszeggende decoratie. En hoe meer dingen er zijn waar jij van houdt, hoe sneller je huis een thuis wordt!

– Minder oppervlakte, minder kosten, meer leuke meubels en jouw smaak! Ook in Hasselt te vinden! –

5. Kwaliteit

Net zoals je bij je meubels je volledig kan focussen op wat je graag ziet, kan je ook de meest kwalitatieve materialen gebruiken. Wanneer je dezelfde materialen gebruikt in een grote ruimte lopen de kosten al snel op. Dat is bij een klein woonoppervlakte niet het geval, waardoor je alvast kan kijken naar de iets degelijkere materialen. Dus laat die speciale oven of dat oersterk werkblad maar komen!

– En opnieuw: minder kosten is meer kwaliteit. Ideaal wat ze dus in dit Antwerpse appartement hebben gedaan! –

6. Sparen

Toegegeven, een kleiner huis gaat erg vaak gepaard met minder kosten. Althans, toch in vergelijking met een huis dat pakweg dubbel zo groot is. Maar waar kan je dan met dat overige spaarpotje heen? De Caraïben is alvast een goede optie, maar ook leuke hobby’s zijn een optie. Of je spaart voor een droomhuis, dat kan uiteraard ook. Zolang je ook maar onthoudt dat klein wonen erg fijn is. 😉

Zimmo-klein-wonen13

– Foto: Encore Construction –

7. Milieuvriendelijk

Door minder water, elektriciteit en andere nutsvoorzieningen te gebruiken, heb je door een kleiner huis alvast een minder grote ecologische voetafdruk. Helemaal begaan met het milieu? Dan kan je nog gaan voor zonnepanelen en andere energiezuinige voorzieningen. Heb je nog een tuintje waarin je all-the-way kan gaan? Dan lukt dat met het installeren van een waterput of een compostbak!

solar-panels-1477987

8. Onderhoud

Ook in onderhoud heeft een kleine woning alleen maar voordelen. Zo is het sneller warm in de winter en kouder in de zomer, want de oppervlakte die verwarmd of gekoeld moet worden is kleiner. Daarnaast is het algemeen in onderhoud gemakkelijker om een kleinere woning te onderhouden en vooral… om het schoon te maken. Al die vervelende gigantische lusters en onbereikbare hoekjes proper maken? Vergeet het! Niet hier. Je bespaart je een hoop moeite en geld en het eind van de dag, geniet jij nog van een hele hoop extra vrije tijd!

Bron: ZImmo

$show=home

$show=/p/panden-in-de-kijker.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/nieuws.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws.html

$show=/p/tips-advies.html$type=grid$c=14$m=0$sn=0

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,5,in de kijker,84,nieuws,69,nieuwsbrief,3,tips,78,
ltr
item
Steegmans Vastgoed | Blog: 8 redenen waarom kleine huizen fantastisch zijn
8 redenen waarom kleine huizen fantastisch zijn
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpJouZ-x05F_xy9_HCMQfXEypsjG92SRRVUvzaDj9nljqPoSmwnHmostVpHQyoax99FRfxI1PXV6R-b2F-O1NsWOZYZsfRmgHe6ioW621caik0cBJVGqO6nDO1JWUfMYKzaFWkkMohbKw/w640-h297/8-redenen-waarom-kleine-huizen-fantastisch-zijn-702x336.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpJouZ-x05F_xy9_HCMQfXEypsjG92SRRVUvzaDj9nljqPoSmwnHmostVpHQyoax99FRfxI1PXV6R-b2F-O1NsWOZYZsfRmgHe6ioW621caik0cBJVGqO6nDO1JWUfMYKzaFWkkMohbKw/s72-w640-c-h297/8-redenen-waarom-kleine-huizen-fantastisch-zijn-702x336.png
Steegmans Vastgoed | Blog
https://blog.steegmans.be/2020/09/8-redenen-waarom-kleine-huizen.html
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/2020/09/8-redenen-waarom-kleine-huizen.html
true
3611724159371698886
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy