[IN DE KIJKER]_$type=grid$c=5$m=0$sn=0$rm=0$show=home

[NIEUWS & EVENTS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

5 belangrijke beslissingen tijdens het bouwen en renoveren

 


Wie al eens gebouwd of gerenoveerd heeft- of middenin de werken zit- kent het wel. Het hele proces rijgt de belangrijke beslissingen aan elkaar. Welke keuzestress er ook bij komt kijken, deze 5 beslissingen zal je sowieso wel nemen. Wij bereiden jullie er dus met plezier op voor!

1. Het budget

Een eerste -en wellicht de belangrijkste- stap in je (ver)bouwproject. Zonder enig budget zijn alle overige stappen namelijk onhaalbaar. Wanneer je je budget bepaalt, is het belangrijk om het gehele kostenpakket te overzien. Dat kan gaan van vergunningen, ontwerpen en bouwkosten tot en met de inrichting van meubels en decoratie.

Het is daarnaast belangrijk dat je je budget in detail bespreekt met de architect of ontwerper, zodat zij perfect weten wat ze kunnen uitgeven. Daarmee vermijd je alvast die veel te dure en onnodige marmeren tegels in je badkamer, bijvoorbeeld.

2. De grootte

We willen allemaal het beste voor het gezin, dus te krap gaan wonen met vier kinderen is verre van ideaal. Probeer de juiste verwachtingen en wensen te creëren, want hoe groter je gaat wonen, hoe onnodig duurder de rekening kan worden. Daarom kan je best nadenken wat voor huis nu net een thuis maakt voor jou en je gezin. Zo kan je investeren in de kwaliteitsvolle materialen die je écht nodig acht. Mocht je nu al plannen hebben om later het huis te verkopen, kan je een algemenere stijl aannemen, of net verrassender uit de hoek komen. Een uniek huis springt al snel in het oog, al zijn er uiteraard ook potentiële eigenaars die niet even ruimdenkend zijn en zweren bij traditionele huizen, waar uiteraard niets mis mee is.

3. De architect

Zeker niet onbelangrijk is de keuze van je ontwerper of architect. Wanneer je op zoek gaat naar de juiste man of vrouw voor je bouwwerken, kan je eerst nagaan hoe betrokken je wilt zijn bij het proces. Niet elke ontwerper of architect is namelijk dol op klanten die zelf met ideetjes afkomen.  Tijdens je zoektocht is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je ontwerper of architect bepaalde ervaring en realisaties kan aantonen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de ervaren pionnen kunnen aantonen dat ze kunnen ontwerpen naar het budget van de klant, wat niet altijd een eenvoudige klus is.

Architect

Toets naast je eisen en mogelijkheden ook af op welke manier de expert in kwestie vergoed wordt. Er zijn namelijk verschillende manieren om die kosten in rekening te brengen. Dat kan gaan van uurtarieven, een percentage van de kosten van het project, forfaitaire vergoedingen en kosten per vierkante meter. Dat is voor elke situatie anders, dus dat kan je best op voorhand vastleggen.

4. De aannemer

Het is niet verkeerd om meerdere aannemers op een shortlist te hebben. Meteen kiezen voor de eerste aannemer die je tegenkomt is namelijk een veelgemaakte fout. Vraag dus meerdere offertes, probeer ze te ontleden en vergelijk ze met elkaar.

Cijfers zeggen niet alles, dus kan je met hen ook praten. Zo kan je gerichte vragen stellen over hun werkwijze en over hun offertes. Wat is er allemaal inbegrepen in de prijs? Sta dus niet meteen stil bij de goedkoopste offerte, want dat is niet per se de beste.

Hou tot slot rekening met het feit dat je heel wat tijd zal doorbrengen met de aannemer. Je wilt namelijk goed op de hoogte zijn van de vooruitgang in je woning, dus is de communicatie tussen jullie erg belangrijk. Is je gevoel vanaf het eerste moment niet helemaal zoals je het wilt, kan je misschien best een andere keuze overwegen.

5. Verdere hulp

Afhankelijk van het project, kan het mogelijk zijn dat je –naast een aannemer- nog professionele hulp wilt inschakelen. Dat kan gaan van een tuin-of interieurarchitect, tot zelfs een lichtontwerper of vastgoedstylist (als je je woning ook wilt verkopen). Het resterende budget zal hierbij waarschijnlijk de grootste factor zijn om te bepalen hoe ruim je kan gaan. Maar hoewel alles zijn kostprijs heeft, is het wel met de bedoeling om de woning aanzienlijk te verbeteren en waarde toevoegen aan je huis.

$show=home

$show=/p/panden-in-de-kijker.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/nieuws.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws.html

$show=/p/tips-advies.html$type=grid$c=14$m=0$sn=0

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,5,in de kijker,84,nieuws,69,nieuwsbrief,3,tips,78,
ltr
item
Steegmans Vastgoed | Blog: 5 belangrijke beslissingen tijdens het bouwen en renoveren
5 belangrijke beslissingen tijdens het bouwen en renoveren
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjehYKnPlFEUAmRiT-jXzEe8harCUwcvA4A4YC1C68C2H6pZUT4c9NSPy-OSXnWK7taG6oCY3HwXE8OY1BRd9y3QwFGy2splGeKAT2VKF0P7al9tQn-KfvsHTU0OFJ4npap4YdhroW2LY/w625-h299/5-belangrijke-beslissingen-tijdens-het-bouwen-en-renoveren-702x336.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjjehYKnPlFEUAmRiT-jXzEe8harCUwcvA4A4YC1C68C2H6pZUT4c9NSPy-OSXnWK7taG6oCY3HwXE8OY1BRd9y3QwFGy2splGeKAT2VKF0P7al9tQn-KfvsHTU0OFJ4npap4YdhroW2LY/s72-w625-c-h299/5-belangrijke-beslissingen-tijdens-het-bouwen-en-renoveren-702x336.png
Steegmans Vastgoed | Blog
https://blog.steegmans.be/2020/09/5-belangrijke-beslissingen-tijdens-het.html
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/2020/09/5-belangrijke-beslissingen-tijdens-het.html
true
3611724159371698886
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy