[IN DE KIJKER]_$type=grid$c=5$m=0$sn=0$rm=0$show=home

[NIEUWS & EVENTS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

5 signalen dat het tijd is om je woning te verkopen


Heb je het gevoel dat je huis niet meer je thuis is, maar vind je het moeilijk om de deur achter je dicht te trekken? Hoog tijd om alle minpunten van je stek eens op te lijsten. Komen deze signalen je bekend voor? Dan is het misschien toch beter om een nieuwe plek te zoeken die wél voldoet aan al je noden.
Iedereen heeft het al eens meegemaakt: je koopt iets wat op het eerste zicht de beste aankoop ooit lijkt, maar na een paar maanden of jaren, krijg je spijt. Denk maar aan een auto, waar je al na een tijdje zware kosten aan hebt. Of een woning die na gezinsuitbreiding plots te klein blijkt of na het veranderen van job wel heel slecht gelegen is. Als je je herkent in deze signalen, is de tijd hoogstwaarschijnlijk rijp om je huis of appartement te verkopen en op zoek te gaan naar iets nieuws.

1. Ruimte te weinig of net op overschot?

Verwelkom je binnenkort een klein wondertje in het gezin? Of werk je regelmatig van thuis en heb je echt dringend een bureau nodig? Dan is de vraag of je er wel ruimte voor hebt. Plaatsgebrek is de belangrijkste reden om een woning te verkopen. Maar het omgekeerde is ook een belangrijk motief: ruimte op overschot. Als je kinderen het huis uit zijn, bijvoorbeeld. Waarom een hoge energiefactuur betalen voor drie slaapkamers waarvan er maar eentje gebruikt wordt?

2. De eindeloze verbouwingen

Een oud huis boordevol karakter: het heeft iets! Maar vergeet niet dat een oudere woning meestal om forse renovatiewerken vraagt. En dat neemt natuurlijk een grote hap uit je budget. Nieuwe ramen, een nieuw dak, een splinternieuwe badkamer, een likje verf … Het kost niet alleen veel geld, maar het vraagt ook zeeën van tijd. Heb je geen van beiden, of komt er maar geen einde aan de werken? Dan kun je beter een huis zoeken dat je niet hoeft op te knappen.

3. De vergane glorie van de buurt

De kans is groot dat de buurt waarin je woont na pakweg tien jaar erg veranderd is. Denk maar aan nieuwe buren die je niet echt bevallen, of het verkeer dat alsmaar drukker is geworden. Misschien ben je het wel beu om in het bruisende stadscentrum te wonen, met het lawaai van het uitgaansleven en de drukte overdag? Of net andersom: je woont op het platteland en hebt zin in wat meer beleving rondom je woning. Als de buurt niet meer is wat het was, of je zelf de omgeving beu bent, is het tijd om de verhuisdozen klaar te zetten.

4. Meer in de auto dan thuis

Je kinderen naar de ene uithoek van het land brengen voor de hobby’s of de school, om dan opnieuw uren in de auto te zitten om naar je werk te gaan? Als je meer in de auto zit dan je zelf zou willen, en er geen openbaar vervoer in de buurt is, dan is het tijd om aan de alarmbel te trekken. Verhuizen is misschien wel je enige optie, naar een plek te midden van al je bestemmingen.

5. De financiële zekerheid

Een huis kopen is niet niks, zeker niet als je de huidige marktprijzen bekijkt. Heb je onlangs opslag gekregen? Misschien heb je de voorbije jaren heel goed gespaard? Of je bent de liefde van je leven tegengekomen waardoor je – met zijn tweeën – financieel een stuk sterker staat? Als je een financiële meevaller hebt gekend, is het nu het moment om op zoek te gaan naar de perfecte woonmatch, in plaats van in te boeten op sommige noden.

$show=home

$show=/p/panden-in-de-kijker.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/nieuws.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws.html

$show=/p/tips-advies.html$type=grid$c=14$m=0$sn=0

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,5,in de kijker,84,nieuws,69,nieuwsbrief,3,tips,78,
ltr
item
Steegmans Vastgoed | Blog: 5 signalen dat het tijd is om je woning te verkopen
5 signalen dat het tijd is om je woning te verkopen
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwc67tM0-SSnZLlG9AtwXoI3rmvoXWcKiaVvJbAtTOF6eRmj_lPWpNV9EnDJ6Hs5ubdXZkD9JVdDa2gUisYjsNe9UfjJX8VUd5OBmDjQYqsgRZ8iCV5O9GYER6394gRPJaehZyEsFq0A8/s640/signalen-verkopen-huis-702x336+%25281%2529.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwc67tM0-SSnZLlG9AtwXoI3rmvoXWcKiaVvJbAtTOF6eRmj_lPWpNV9EnDJ6Hs5ubdXZkD9JVdDa2gUisYjsNe9UfjJX8VUd5OBmDjQYqsgRZ8iCV5O9GYER6394gRPJaehZyEsFq0A8/s72-c/signalen-verkopen-huis-702x336+%25281%2529.png
Steegmans Vastgoed | Blog
https://blog.steegmans.be/2019/09/5-signalen-dat-het-tijd-is-om-je-woning.html
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/2019/09/5-signalen-dat-het-tijd-is-om-je-woning.html
true
3611724159371698886
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy