[IN DE KIJKER]_$type=grid$c=5$m=0$sn=0$rm=0$show=home

[NIEUWS & EVENTS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

Hoeveel kost een elektriciteitskeuring?


Je elektriciteit laten keuren, je doet het niet elke dag. Gebeurde de keuring van je elektrische installatie 25 jaar geleden, wil je je woning dat voor 1 oktober 1981 gebouwd is verkopen of laat je je elektrische installatie helemaal vernieuwen? Dan is het tijd voor een grondige keuring, want de veiligheid van jou en je gezin primeert. Maar zo’n keuring, moet je daar van wakker liggen? En wat gebeurt er dan precies? Wij beantwoorden je vragen in dit artikel.
In de eerste plaats doet de keurder een administratieve controle. Hij kijkt alle elektrische schema’s na. Dan volgt de visuele controle. Hierbij checkt de controleur of de elektrische schema’s die je hem gaf kloppen met de werkelijkheid. Hij kijkt dan ook je elektriciteitskast na. Daarbij let hij op de volgende aspecten:
  • Je kast hangt minstens 1,5 meter boven de grond én binnen handbereik
  • Je kast bestaat uit onbrandbaar materiaal
  • De organisatie van je kast past bij de elektriciteitsschema’s
  • Je kast beschikt over de juiste smeltveiligheden of automatische schakelaars
  • De elektrische installatie is op de juiste manier geaard
  • Aan het begin van de installatie is er minstens één differentieelschakelaar om elektrocutie, brandgevaar en energieverspilling tegen te gaan
Daarna loopt de keurder je woning door om alle stopcontacten, lichtschakelaars en lichtpunten na te kijken. Zijn er defecten? Is al het materiaal nog intact? Doen er zich gevaarlijke situaties voor? Bezitten alle stopcontacten voor geaarde toestellen een aardingspen? Is die pen verbonden met de beveiligingsgeleider? Dan test de controleur de differentieelschakelaars en volgt een controle door metingen.

Veiligheid

Al het materiaal in je elektrische installatie moet veilig zijn en voldoen aan de Europese wetgeving. Dat kan je zien aan de CE-markering of het keurmerk. Verder is het belangrijk hoe je elektriciteitsdraden geplaatst zijn. In plastic of metalen buizen? Of in holle plinten? Welke type draden gebruik je? Is de dikte aangepast aan de toepassing ervan? Voor verlichtingskringen gebruik je bijvoorbeeld draden van 1,5 mm2, voor voeding van stopcontacten gebruik je draden van 2,5 mm2.
Als de controleur een gevaarlijke situatie detecteert, krijg je een negatief keuringsattest. Voorbeelden van zo’n situaties zijn:
  • ontblote elektriciteitsdraden
  • gebroken stopcontacten
  • een overbelaste stroomkring
Vochtige ruimtes, zoals je badkamer, vormen een groter risico op elektrocutie en brand. De keurder controleert deze ruimtes dan ook extra grondig. Zijn je schakelaars en stopcontacten veilig geïnstalleerd? En is er voldoende afstand van het bad of de douche voorzien? Op al deze punten -en meer- krijg je een beoordeling.

Hoeveel kost een elektriciteitskeuring?

De prijzen bij een elektriciteitskeuring liggen meestal tussen de 100 en de 200 euro. De ene organisatie haalt een gemiddelde van 127 euro voor een gewone woning en 183 euro voor een villa aan, terwijl bij andere organisaties die prijzen nog weleens durven verschillen. Enkel de verhouding huis/villa blijft gerespecteerd. Voor een gemiddelde keuring mag je ongeveer 150 euro rekenen, op die manier kom je niet voor verrassingen te staan.
Auteur: SDC
bron: Zimmo

$show=home

$show=/p/panden-in-de-kijker.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/nieuws.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws.html

$show=/p/tips-advies.html$type=grid$c=14$m=0$sn=0

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,5,in de kijker,84,nieuws,69,nieuwsbrief,3,tips,78,
ltr
item
Steegmans Vastgoed | Blog: Hoeveel kost een elektriciteitskeuring?
Hoeveel kost een elektriciteitskeuring?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2LeM6vti_pP3QtdVSty1mm50qA3WsfD3GWl0AwXr_eh2H1FjuvdYFvMHWI1dNHcDh6RBr2pQ8dCWV9VH-9SNovoyqBhvpI6o8ZJQoEtkKxZP8ob6tCWaOPYLnJdC6E_79e6vCVzLC33c/s640/keuring-elektriciteit-702x336.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj2LeM6vti_pP3QtdVSty1mm50qA3WsfD3GWl0AwXr_eh2H1FjuvdYFvMHWI1dNHcDh6RBr2pQ8dCWV9VH-9SNovoyqBhvpI6o8ZJQoEtkKxZP8ob6tCWaOPYLnJdC6E_79e6vCVzLC33c/s72-c/keuring-elektriciteit-702x336.jpg
Steegmans Vastgoed | Blog
https://blog.steegmans.be/2019/04/hoeveel-kost-een-elektriciteitskeuring.html
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/2019/04/hoeveel-kost-een-elektriciteitskeuring.html
true
3611724159371698886
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy