[IN DE KIJKER]_$type=grid$c=5$m=0$sn=0$rm=0$show=home

[NIEUWS & EVENTS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

 Investeren op lijfrente: 4 voordelen en 8 klassieke fouten die je moet vermijden!


De huidige sterke prijsstijging zorgt ervoor dat de lijfrente weer interessant wordt. Maar hoe vermijd je de klassieke vallen en geniet je van een rendabele formule? Hierbij 6 tips!

Bron: Immovlan

Wat is lijfrente?

Een aankoop op lijfrente betekent dat je een “boeket”, of een voorschot, betaalt aan de verkoper en daarna maandelijks rente betaalt. De rente is beperkt in de tijd, meestal tussen de 10 en 20 jaar. De betaling van de rente kan ook eerder stoppen wanneer de verkoper sterft.

Wat zijn de 4 grote voordelen?

  • Een redelijk basisbedrag om te starten
  • Een bijna gegarandeerde investering op lange termijn en dus een pand dat doorheen de jaren aan waarde zal winnen
  • De verkoper/inwoner kent het pand volledig (in geval van bewoonde lijfrente) en verzorgt het pand als een goede huisvader
  • Een interessante financiële balans als de bewoners vroegtijdig sterven

Welke 8 fouten moet je vermijden?

1. Een te korte rente

De rente loopt over het algemeen van 10 tot 20 jaar. Kies eerder voor een lijfrente op 20 jaar: het bedrag is dan lager en statistisch gezien stijgt de kans dat je de laatste rentes niet meer hoeft te betalen.

2. Een goedkoop pand in een verloren gat!

Het is niet omdat het pand vandaag goedkoop is, dat het dat morgen niet meer zal zijn! Denk eerst aan het potentieel en de aantrekkelijkheid van de wijk. De ligging zal de waarde in de toekomst bepalen!

3. Te oude of te jonge verkopers

De leeftijd van de eigenaren is cruciaal: als ze te jong zijn, loop je het risico alle rentes te moeten betalen, maar als ze te oud zijn, zal je hoge rentes betalen. Het beste plan? Eigenaren tussen de 70 en 80 jaar oud. Je moet in elk geval 20 tot 25 jaar jonger zijn dan de eigenaren. Kies tot slot eerder voor een lijfrente op één leven dan op twee!

4. Niet rekenen op het moment van ondertekening

Maak de som van het boeket en al de rentes: als je een totaal bereikt dat even hoog of hoger is dan de waarde van het huis, dan is de koper nog te “jong” en is het de investering waarschijnlijk niet waard…

5. De toekomstige kosten negeren

Als de woning of het gebouw in een nabije toekomst grote investeringen nodig heeft, houd daar dan al rekening mee! In het geval van een gebouw bekijk je best de verslagen van de algemene vergaderingen en de toekomstige werken. Laat in elk geval een expertise uitvoeren voor je tekent!

6. Vrije lijfrente

Bewoonde lijfrente is ongetwijfeld de interessantste formule: het is namelijk de lijfrentetrekker die de kosten moet dekken wanneer hij in het pand woont. Informeer je dus goed en kies voor verzorgde eigenaren! In het geval van vrije lijfrente is er altijd een kans dat de huurder niet zo verzorgd is of niet stipt betaalt!

7. De rente niet kunnen betalen

Wanneer je de rente niet betaalt, kan je verplicht worden het pand weer te verkopen of, erger, de verkoop te annuleren.

8. Investeren in één groot pand

Het is beter om te investeren in enkele kleinere panden dan in één groot pand: zo verhoog je je kansen op een goede deal!

$show=home

$show=/p/panden-in-de-kijker.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/nieuws.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws.html

$show=/p/tips-advies.html$type=grid$c=14$m=0$sn=0

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,5,in de kijker,84,nieuws,69,nieuwsbrief,3,tips,78,
ltr
item
Steegmans Vastgoed | Blog
https://file.immo.vlan.be/ImageHandler/Image/Wordpress/VIEUX-1024x683.jpg
Steegmans Vastgoed | Blog
https://blog.steegmans.be/2022/02/investeren-op-lijfrente-4-voordelen-en.html
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/2022/02/investeren-op-lijfrente-4-voordelen-en.html
true
3611724159371698886
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy