[IN DE KIJKER]_$type=grid$c=5$m=0$sn=0$rm=0$show=home

[NIEUWS & EVENTS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

Met een heel gezin wonen in een huis van 3,3 meter breed, zou jij het kunnen?

 


Hoewel heel wat gezinnen denken aan een ruime woning met voldoende slaapkamers, een ruime woonkamer, een enorme keuken en een grote tuin waar de kids kunnen spelen, doet dit gezin het helemaal anders. Terwijl we bovenstaande punten niet meteen koppelen aan een rijhuis, woont dit koppel samen met hun kinderen in deze geweldige woning!

“Little House”

Dat was de naam die het koppel aan hun woning gaf. En die naam werd zeker niet gestolen, want met zijn 3,3 meter gevelbreedte was het voor het koppel – een architect en een juwelenontwerpster – een pittige opdracht om van een oude, smalle woning toch een prachtige gezinswoning te maken. De prachtige donkere gevel springt er in ieder geval bovenuit en de schommel aan de ingang nodigt uit om de binnenkant te verkennen. Swing binnen!

Gezellige woonkamer

We bevinden ons in Brooklyn, New York, waar heel wat gezinnen moeite hebben om een betaalbare woning te vinden in de stad. En als ze die dan vinden, dan is het haast onmogelijk om in fatsoenlijke omstandigheden te leven. Ook de woning van dit koppel was niet al te groot voor een gezin van vier: 92 vierkante meter woonoppervlakte, verspreid over twee verdiepingen. Met een gevelbreedte van 3,3 meter is de woning aan de smalle kant, maar het gezin pakt het perfect aan. Deze woonkamer is alvast gezellig voor de hele familie!

Klein koken

Om van de smalle woning een perfecte gezinswoning te maken, moest het koppel -waarvan eentje zelf een architect is- rekening houden met elke centimeter. Zo was elke positionering van muren, deuren of ramen cruciaal op elke mogelijke verdieping. Van twee verdiepingen naar vier, het was al een intense klus, met helemaal onderaan een nieuwe inkom, bergruimte en wasruimte. Op de eerste verdieping is er de woonkamer zoals hierboven, een bibliotheek en deze prachtige keuken, annex eetkamer. Te smal voor een keukeneiland, maar nog steeds een schitterende ruimte waar het gezin ‘s avonds kan genieten van elkaar.

Klein wonen is ook klein wassen en slapen…

De originele woning was twee verdiepingen hoog, met nauwelijks ruimte om te wonen, laat staan dat een hele familie er kon koken, eten of slapen. De schitterende transformatie telt nu maar liefst twee verdiepingen meer om voldoende ruimtes aan te bieden. Op de derde verdieping werden twee leuke kinderkamers geïnstalleerd, badkamer incluis. Een verdieping hoger bevindt zich een tweede badkamer met een prachtige inloopdouche.

Naast de kinderkamers vind je op de bovenste verdieping de master bedroom. Ook al wordt er met zo’n uitdrukking meteen gedacht aan een enorme slaapkamer met een gigantische oppervlakte en dito dressing, toch is het ook hier maximum 3,3 meter breed. Het bed kan er net staan. En oh ja, ontbijt op bed kan ook meteen op het terras!

Maar ook een kleinschalig interieur?

Neen! Een kleine of smalle woning betekent niet meteen dat het lijkt alsof je amper kan draaien of keren. Elke ruimte werd minutieus aangepakt, rekening houdend met voldoende bergruimte, daglicht en de nodige decoratie. Ook een ruimte voor de kinderen werd ondergebracht in het interieur. Voldoende ingebouwde kasten en een soort mini-bureautje houdt de kids uren zoet. Tot slot werd er ook een leuk leeshoekje geïnstalleerd in de bibliotheek.

Een rijhuis met een geweldige tuin!

Wie zegt dat een rijhuis garant staat voor een kleine stadstuin? Het gezin vond voor New Yorkse normen het ideale ontwerp voor de tuin. Langs de tuinzijde vind je gigantische ramen die voldoende daglicht voorzien. Wat je daar nog niet ziet, is het geweldige dak! Vanaf enerzijds de slaapkamer en anderzijds een trap naar het dakterras heb je een prachtig zicht over de buurt! Genieten van een loungemomentje op het dak in New York. Ik heb het al slechter geweten. 😉

Zou jij kunnen wonen in een huis van 3,3 meter breed? Laat het achter in de reacties!

Bron: oa-ny.com, Zimmo
Foto’s: Matthew Williams (Interieur) en Rafael Gamo (Exterieur)

$show=home

$show=/p/panden-in-de-kijker.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/nieuws.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws.html

$show=/p/tips-advies.html$type=grid$c=14$m=0$sn=0

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,5,in de kijker,84,nieuws,69,nieuwsbrief,3,tips,78,
ltr
item
Steegmans Vastgoed | Blog: Met een heel gezin wonen in een huis van 3,3 meter breed, zou jij het kunnen?
Met een heel gezin wonen in een huis van 3,3 meter breed, zou jij het kunnen?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVjAcmVCKTBnRLSUoDAwIOD_uacXKraNjovtL8X0kDFli4_lr0DNu7J7kOhJnMYvVe0dtmSXwQXDu2IZehyphenhyphennyi-y3Ed_h0lF5xVZMViGIck4QIKZxDSr3YZHcq646ZKNgmZN-kWqYq0DY/w640-h306/Supersmal-Het-huis-van-dit-gezin-is-amper-33-meter-breed-702x336.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgVjAcmVCKTBnRLSUoDAwIOD_uacXKraNjovtL8X0kDFli4_lr0DNu7J7kOhJnMYvVe0dtmSXwQXDu2IZehyphenhyphennyi-y3Ed_h0lF5xVZMViGIck4QIKZxDSr3YZHcq646ZKNgmZN-kWqYq0DY/s72-w640-c-h306/Supersmal-Het-huis-van-dit-gezin-is-amper-33-meter-breed-702x336.jpg
Steegmans Vastgoed | Blog
https://blog.steegmans.be/2020/11/met-een-heel-gezin-wonen-in-een-huis.html
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/2020/11/met-een-heel-gezin-wonen-in-een-huis.html
true
3611724159371698886
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy