[IN DE KIJKER]_$type=grid$c=5$m=0$sn=0$rm=0$show=home

[NIEUWS & EVENTS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

Hou deze zomer het hoofd koel… met een warmtepomp


Heb jij ook genoeg van klamme, slapeloze zomernachten? Als komende zomer de temperaturen de hoogte ingaan, kan een warmtepomp op energie-efficiënte wijze voor verkoeling zorgen.
In veel nieuwe of grondig gerenoveerde woningen steekt ’s zomers een vervelend probleem de kop op: oververhitting ten gevolge van doorgedreven isolatie. Vooral in slaapkamers op de bovenverdieping lopen de temperaturen soms hoog op. Heb jij geen zin in klamme, slapeloze nachten, laat dan nog snel een lucht-luchtwarmtepomp installeren. Zo hou je zelfs op de heetste dagen het hoofd koel.
Met een lucht-lucht-warmtepomp kan je koelen, verwarmen en ontvochtigen. Vooral dat laatste is belangrijk, zeker in slaapkamers en bureaus. Voor een goede zomerse nachtrust laat je de temperatuur best niet lager zakken dan 25 °C. Maar dan moet je wél het vocht aan de binnenlucht onttrekken, zodat je minder zweet en des te beter slaapt.

Duurzaam koelen

Koeling werd lange tijd afgedaan als een energievreter. Maar dat is al lang niet meer het geval. Enerzijds kan je met een lucht-lucht-warmtepomp nog efficiënter koelen dan verwarmen (kijk hiervoor maar naar het energielabel). Anderzijds liggen er bij veel mensen tegenwoordig zonnepanelen op het dak. Zij houden hun huis in de zomer koel met zelf opgewekte zonnestroom.

Pareltjes aan de wand

De meest compacte oplossing zijn de wandmodellen. Die kan je heel discreet integreren in je interieur. Of je kan juist uit de band springen, met één van de fraaie wandmodellen van Daikin, met verschillende prestigieuze designprijzen bekroond voor hun vormgeving. Een wandtoestel plaats je bij voorkeur boven de deur, zodat je geen vrije wand moet opofferen en geen last hebt van de luchtuitstoot.

Gezonde binnenlucht

Bij de lucht-lucht-warmtepompen van Daikin zijn de binnenunits standaard uitgerust met sensoren die je aanwezigheid detecteren en energiebesparend werken bij afwezigheid. Ze passen voor extra comfort de stroom van de uitgeblazen lucht aan en garanderen een optimale verdeling van de warmte of koelte in de ruimte. De topmodellen filteren ook stofdeeltjes uit de lucht, zoals pollen of vluchtige organische stoffen. Ideaal voor mensen met astma of hooikoorts.

Vloer- en inbouwmodellen

Een andere mogelijkheid zijn de vloermodellen. Die zijn ideaal ter vervanging van een accumulatiekachel, om mooi te integreren in een nis of wanneer de hoogte van de kamer beperkt is. Het voordeel is dat ze de lucht altijd naar boven blazen en dus geen hinder veroorzaken. Zie je liefst helemaal geen binnenunit, dan ben je het best af met een inbouwmodel. Let wel: dit is niet vanzelfsprekend in een renovatie.
Tip: maak gebruik van de premies voor warmtepompen in VlaanderenBrussel en Wallonië.

App je rijk

Met de warmtepompen van Daikin kan je alle kanten uit qua bediening. Naast de standaardoplossingen is er ook een app waarmee je je warmtepomp vanop afstand kan bedienen, en die tegelijk inzicht biedt in je verbruik. Handig als er kinderen zijn die het toestel vergeten af te zetten, of als je na het werk onderweg bent naar huis en je je thuiskantoor nog even wil opwarmen.
Bron: Zimmo

$show=home

$show=/p/panden-in-de-kijker.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/nieuws.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws.html

$show=/p/tips-advies.html$type=grid$c=14$m=0$sn=0

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,5,in de kijker,84,nieuws,69,nieuwsbrief,3,tips,78,
ltr
item
Steegmans Vastgoed | Blog: Hou deze zomer het hoofd koel… met een warmtepomp
Hou deze zomer het hoofd koel… met een warmtepomp
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQ60BbuVRjLqLdlnC6o8zZnkSfUhbRRHAgakSucyRcQCbvNW9B_o0K3Z_UVdSLDkBASRb6if2HptJ8xhWgpF4gf87ckV0fz3NK-226QTohoOHvYNpJ957CcEgtFqe1fO3yLE1GzxtvrmI/s640/Daikin-Stylish-FTXA-5-702x336.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQ60BbuVRjLqLdlnC6o8zZnkSfUhbRRHAgakSucyRcQCbvNW9B_o0K3Z_UVdSLDkBASRb6if2HptJ8xhWgpF4gf87ckV0fz3NK-226QTohoOHvYNpJ957CcEgtFqe1fO3yLE1GzxtvrmI/s72-c/Daikin-Stylish-FTXA-5-702x336.jpg
Steegmans Vastgoed | Blog
https://blog.steegmans.be/2019/05/hou-deze-zomer-het-hoofd-koel-met-een.html
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/2019/05/hou-deze-zomer-het-hoofd-koel-met-een.html
true
3611724159371698886
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy