[IN DE KIJKER]_$type=grid$c=5$m=0$sn=0$rm=0$show=home

[NIEUWS & EVENTS]_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

Dit verandert er vanaf 1 februari


Een nieuwe maand, dat betekent ook nieuwe veranderingen. Ook al is het maar een korte maand, ook februari zal een invloed hebben op de dikte van je portemonnee. En gelukkig alleen maar in positieve zin. Een overzicht.

1. Nieuwe griffierechten

Een discussie met de huurder of verhuurder? Een burenruzie waar maar geen einde aan komt? Of problemen met de aannemer of verkoper van je huis? Zo’n geschil kan je weleens tot in de rechtbank brengen.
Wie een rechtszaak aanspant, betaalt meteen rolrecht aan de rechtbank. Dat is een bedrag dat je betaalt aan de griffie om een procedure op te starten. Als je de zaak wint, kun je wel vragen aan de rechter om de andere partij het bedrag te laten terugbetalen, maar als de verliezer niet in staat is om te betalen, is de kans groot dat je het geld kwijt bent.

Dat risico loop je vanaf 1 februari niet meer. Als je dan een rechtszaak begint, moet je het rolrecht niet langer voorschieten. Pas op het einde van het proces beslist de rechter wie moet betalen, en dat zal de verliezer zijn. Als de verliezer de som niet kan betalen, dan gaat het naar de overheid.
Nog nieuw: het bedrag. Vroeger betaalde je, afhankelijk van de inzet 40 of 80 euro, maar voortaan bedraagt het rolrecht 50 euro. Komt je zaak voor de rechtbank van eerste aanleg, dan betaal je 165 euro.

2. De nieuwe renovatiepremie

Begin dit jaar werden de verbeteringspremie en de renovatiepremie geïntegreerd in één nieuwe renovatiepremie. En die kun je vanaf 1 februari aanvragen.

Zo werkte het vroeger:
Als je specifieke verbeteringswerken liet uitvoeren aan je woning, of verbouwingswerken deed om overbewoning te verhelpen, kon je een verbeteringspremie aanvragen. Die kreeg je als je:
  • werken uitvoerde aan de woning zelf (het dak, het buitenschrijnwerk, elektriciteit, verwarming, sanitair, vochtbestrijding, uitbreidingswerken of aan de gevel)
  • je woning minstens 25 jaar oud was
  • je gezin een inkomen had van maximum 31.340 euro.
Een renovatiepremie kreeg je voor werken in de volgende vier categorieën:
  • werken aan de structurele elementen van de woning: de fundering, de muren, de trappen en de draagvloeren
  • dakwerken, en dan meer specifiek voor verbeteringen aan het dakgebinte en de dakbedekking, de goten en de afvoer
  • werken aan ramen en deuren
  • en werken aan de technische installaties van elektriciteit, sanitair en de centrale verwarming.
Zo werkt het nu:
Die twee worden dus gebundeld in een nieuwe renovatiepremie. Die kun je ontvangen voor vier renovaties: het dak, het buitenschrijnwerk, de bouwschil en de technische installaties. Voor 20 procent van de factuur kun je subsidies krijgen, met een maximum van 2.500 euro per categorie. Dat wil zeggen dat je in totaal een premie van maximum 10.000 euro kunt opstrijken.
Auteur: EM
Bronnen: www.vlaanderen.be

$show=home

$show=/p/panden-in-de-kijker.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

$show=/p/faq.html

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/nieuws.html$type=two$au=0$cm=0$c=10$p=1

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/nieuws.html

$show=/p/tips-advies.html$type=grid$c=14$m=0$sn=0

[IN DE KIJKER]_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

Naam

faq,5,in de kijker,84,nieuws,69,nieuwsbrief,3,tips,78,
ltr
item
Steegmans Vastgoed | Blog: Dit verandert er vanaf 1 februari
Dit verandert er vanaf 1 februari
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhd1LomXte5QtAW_BrtakO-6t4edwp7rSML3QgUMj6oEVRLGJBq_tObswYI9kHdNaD5-TSCyQRHU6O1qjK14aV3SlRyl6uRGAdvMrMcU_VDBW5Qhcc7FVEqC8aluwSGK-xz6A5J1LVfXz0/s640/Zimmo-1-februari-3-702x336.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhd1LomXte5QtAW_BrtakO-6t4edwp7rSML3QgUMj6oEVRLGJBq_tObswYI9kHdNaD5-TSCyQRHU6O1qjK14aV3SlRyl6uRGAdvMrMcU_VDBW5Qhcc7FVEqC8aluwSGK-xz6A5J1LVfXz0/s72-c/Zimmo-1-februari-3-702x336.jpg
Steegmans Vastgoed | Blog
https://blog.steegmans.be/2019/01/dit-verandert-er-vanaf-1-februari.html
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/
https://blog.steegmans.be/2019/01/dit-verandert-er-vanaf-1-februari.html
true
3611724159371698886
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Lees meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy